Special Education

Közeledik az első tanítási nap. Ezt abból is lehet tudni, hogy a nagy áruházakban elkezdődött a tanszervásár. Óriási hegyekben állnak a füzetek rögtön a bejárattal szemben. Ha iskolás kisgyerek szülei vagyunk, előbb-utóbb foglalkoznunk kell a tanszerek beszerzésével. 
Biztosan megkaptuk a tanító nénitől a szükséges tanszerek listáját. Semmiképpen ne cenzúrázzuk! Mindenre szükség lesz, amit kérnek, ez biztos. Tanárként tudom, hogy ezek a listák milyen nagy gonddal készülnek. Nem akarjuk, hogy a szülők olyasmit vegyenek meg, amit nem használunk. Viszont egy csomó eszközből megfelelő a használt is. Például vonalzó, körző, olló, ecset, logikai készlet stb. Ha megkímélt, használható állapotban vannak, nyugodtan használhatja a gyerek. Örökölheti a család idősebb gyerekeitől is a tanszereket, hiszen egy felsős gyereknek már nincs szüksége olyan dolgokra, amik az alsósok listáján vannak (pl. színesrúd készlet, játékóra, játékpénz készlet, játékhőmérő, logikai készlet, számoló pálcikák). 
Amiből viszont újat kell vennünk (füzet, ceruza, radír stb.), annál ragaszkodjunk a jó minőségű holmikhoz akkor is, ha ezek drágábbak. Nem kell a legdrágábbat megvenni, mert ezek gyakran csak a rárakott díszítés miatt kerülnek olyan sokba. De ne is a legolcsóbb mellett döntsünk. Sok kényelmetlen vagy kínos pillanattól kíméljük meg gyermekünket, ha nem kell a kihegyezhetetlen ceruzával, a könnyen szakadó füzettel és a maszatoló radírral alkotnia az iskolában. 
Nagyon jó minőségűek a Fűzfői Papírgyár által gyártott füzetek, az Adel ceruzák, a Pelikan vízfestékek, a Rotring radírok, és megfizethető az áruk. Spóroljuk meg a jó minőségű tanszerek árát azon, hogy nem a legcsicsásabb csomagolópapírt és füzetcímkét vesszük meg! 

© 2014 Kamalasz Bt. Minden jog fentartva.